Maisto papildas burnos purškalo pavidalu su natūralios kilmės vitamino D3 (cholekalciferolio) tirpalu MCT aliejuje iš kokoso.Vitaminas D3 4000 TV MAKSIMALIAI purškaleLabai svarbi imuniteto, sveikų kaulų ir dantų priežiūros dalis yra organizmo aprūpinimas vitaminu D3. Vitaminą D3 įprastoje mityboje suvartoti rekomenduojamu kiekiu yra labai sunku, o kūno apšvitinimas saulės spinduliais, kuris lemia vitamino sintezę odoje, gali būti nepakankamas, o rudenį ir žiemą – papildomai neveiksmingas. Mūsų laiko zonoje šio vitamino papildymas rekomenduojamas kiekvienam nuo gimimo iki paskutinių gyvenimo dienų
[1].
Vadintas „saulės vitaminu“, vitaminas D3 atlieka daugybę funkcijų išlaikant sveikatą ir gerovę
[2]. Jis dalyvauja kalcio ir fosfatų apykaitos reguliavime, kas įtakoja kaulų ir dantų sveikatą, taip pat palaiko normalią kalcio koncentraciją kraujyje. Tai svarbus mūsų imuninės sistemos sąjungininkas, veikdamas tiek įgimtą, tiek įgytą imuninę reakciją
[3]. Šis vitaminas reguliuoja daugelio genų funkcijas, dalyvauja ląstelių dalijimosi procese ir taip pat veikia gliukozę reguliuojančio insulino sintezę
[4]. Suaugusiesiems, turintiems prediabetą, vitamino D3 papildymas gali sumažinti diabeto riziką
[5]. Vitaminas D3 dalyvauja normaliame skeleto raumenų vystymesi, optimizuojant jėgą ir raumenų funkciją
[6]. Trūkumas gali pasireikšti sutrikusia imuninės funkcijos veikla, taip pat kaulų, sąnarių ir raumenų skausmu bei pernelyg didele nuovargio būsena
[7]. Pastebėta, kad žemas vitamino D3 kiekis vyresnio amžiaus žmonėms gali būti susijęs su padidėjusia šlaunikaulio kaklelio lūžio tikimybe
[8]. Vitaminų D papildymas gali sumažinti depresijos dažnį 60 metų ir vyresniems žmonėms
[9].
Kiek mes turėtume papildyti, priklauso, be kita ko, nuo amžiaus, lyties, fiziologinės būklės, sveikatos būklės bei esamos 25(OH)D3 parametro koncentracijos kraujyje. Remiantis naujausiomis rekomendacijomis, vitamino D3 papildymas yra saugus ir rekomenduojamas vartoti visus metus. 4000 TV vitamino D3 paros dozė yra daugiausia skirta vyresnio amžiaus žmonėms virš 75 metų. Tokie kiekiai gali būti reikalingi ir antsvorio ar nutukimo turintiems žmonėms, kuriems rekomenduojama vartoti dvigubą cholekalciferolio dozę, palyginti su normalaus svorio amžininkais
[1].
Šiuolaikiška ir patogi neutralaus skonio burnos purškalo forma reiškia, kad vitamino D3 papildymas dar niekada nebuvo toks paprastas kaip dabar. Lengva ir patogi vartojimo forma, nereikalaujanti nuryti ar skiesti, eliminuoja kapsulių ar tablečių nuryjimo problemas. Mūsų papildas turi tik du ingredientus – vitaminą D3 (cholekalciferolį), ištirpintą MCT aliejuje, išgautame iš 100 % kokoso aliejaus. Jame nėra cukraus, gliuteno, laktozės, sojos, GMO ar kitų nereikalingų priedų. Vienoje paros dozėje – viename purškalų paspaudime – yra net 4000 TV vitamino D3, kas atitinka 100 μg (2000 % RPN), o mažas buteliukas užtenka 4 mėnesių papildymui. Jei norite pasirūpinti savo imunitetu, kaulais, dantimis ir viso kūno sveikata – rinkitės mūsų vitaminą D3!
Kodėl verta vartoti vitaminą D3 4000 TV MAX?- Vitaminas D prisideda prie normalaus imuninės sistemos veikimo.
- Vitaminas D prisideda prie raumenų funkcijos bei sveikų kaulų ir dantų palaikymo.
- Vitaminas D prisideda prie kalcio ir fosforo normalios absorbcijos/utilizacijos ir normalaus kalcio kraujyje kiekio.
- Vitaminas D prisideda prie ląstelių dalijimosi proceso.
Kas ypatinga vitaminui D3 4000 TV MAX purškale?- Viename purškale yra didelė vitamino D3 (cholekalciferolio) dozė – 4000 TV!
- Tik du ingredientai: vitaminas D3 ir MCT aliejus tik iš kokoso aliejaus (nepalminis aliejus).
- Neutralus skonis.
- 4 mėnesių tiekimas viename mažame, patogiame buteliuke.
- Nauja papildymo forma.
- Lengva vartoti: nereikia užgerti vandeniu ar skiesti – tai patogu žmonėms, turintiems sunkumų ryjant – jokių kapsulių ar tablečių!
- Tinka vegetarams.
- Be cukraus, be glitimo, be laktozės, be sojos, be GMO.
[1] Płudowski, P. et al. (2023). Rekomendacijos dėl vitamino D trūkumo prevencijos ir gydymo: 2023 metų atnaujinimas Lenkijoje. Nutrients, 15(3), 695. https://doi.org/10.3390/nu15030695[2] Ellison, D. L., & Moran, H. R. (2021). Vitaminas D: vitaminas ar hormonas?. The Nursing clinics of North America, 56(1), 47–57. https://doi.org/10.1016/j.cnur.2020.10.004[3] Charoenngam, N., & Holick, M. F. (2020). Imunologinis vitamino D poveikis žmogaus sveikatai ir ligoms. Nutrients, 12(7), 2097. https://doi.org/10.3390/nu12072097[4] Nair, R., & Maseeh, A. (2012). Vitaminas D: „saulės“ vitaminas. Journal of pharmacology & pharmacotherapeutics, 3(2), 118–126. https://doi.org/10.4103/0976-500X.95506[5] Pittas, A. G. et al. (2023). Vitaminas D ir 2 tipo diabeto rizika prediabetikams: sisteminė apžvalga ir metaanalizė. Annals of internal medicine, 176(3), 355–363. https://doi.org/10.7326/M22-3018[6] Ceglia, L. (2009). Vitaminas D ir jo vaidmuo skeleto raumenyse. Current opinion in clinical nutrition and metabolic care, 12(6), 628–633. https://doi.org/10.1097/MCO.0b013e328331c707[7] Sizar, O., Khare, S., Goyal, A. et al. (2022) Vitamino D trūkumas. [Atnaujinta 2022 liepos 27]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; Prieiga per: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK532266/[8] Habibi Ghahfarrokhi, S. et al. (2022). Serumo vitamino D ir senyvo amžiaus žmonių klubo lūžio ryšys: sisteminė apžvalga ir metaanalizė. Journal of bone and mineral metabolism, 40(4), 541–553. https://doi.org/10.1007/s00774-022-01333-7[9] Alavi, N. M. et al. (2019). Vitamino D papildymo poveikis depresijai vyresnio amžiaus pacientams: atsitiktinių imčių kontrolinis tyrimas. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 38(5), 2065–2070. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2018.09.011